| Tytuł: | Pogorszenie wzroku, ból nóg i drżenie rąk a stwardnienie rozsiane |
| Autor: | magda 22.2.2011, 11:11 |
| W ostatnim czasie pogorszył mi się wzrok w jednym oku, widzę tak jakby za mgłą, a także zaczęły mnie boleć nogi często nie mogę wstać z krzesła z powodu silnego bólu (podobnie miałam tak rok temu, ale po jakimś czasie przeszło, więc zapomniałam o tym) trzęsą mi się także ręce, często drętwieją nogi oraz ciągle boli mnie głowa. ostatnio także jakoś dziwnie mi twarz *skakała* nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło. boję się, że to może być stwardnienie rozsiane, czy jest to możliwe, mam dopiero 18 lat, a czytałam, że ujawnia się ona dopiero ok 20 roku życia. boję się iść nawet do lekarza, bo jeśli by się okazało, że to naprawdę sm... nie chce o tym myśleć. proszę, powiedzcie, że to nie jest możliwe. z góry dziękuję za odpowiedź | |
| Autor: | 22.2.2011, 13:26 |
| idź przede wszystkim po skierowanie do lekarza neurologa i wykonaj badania, bo bez tego nikt ci diagnozy nie postawi | |
| Autor: | lucjan 23.2.2011, 10:18 |
| faktycznie szybko udaj się do lekarza doraźnie na bóle głowy mogę polecić Tobie szybko działający i skuteczny lek jakim jest Pyralgina | |
| Autor: | monika 23.2.2011, 12:52 |
| Dopóki nie pójdziesz do lekarza neurologa będziesz myśleć, że jesteś chora. Pierwszym takim typowym objawem SM jest zazwyczaj jakiś niedowłwd mijający po ok.dobie, bardzo rzadko jest to ból. To może być raczej jakiś ucisk nerwów kręgosłupa albo silny stres. Udaj się jak najszybciej do lekarza i wyjaśnij to. | |
| Autor: | krystian 24.2.2011, 08:17 |
| Nie musisz od razu panikować,idź także do okulisty,może on ci coś zasugeruje co to może być.A postawienie diagnozy czy to stwardnienie rozsiane nie jest proste-trzeba kilka specjalistycznych badań np. potencjały wzrokowe,Rezonans itd. Nie dowiesz się tego jak nie pójdziesz do lekarza. | |
| Autor: | magda 24.2.2011, 12:43 |
| dziękuje wam za to, że daliście mi kopa do tego żebym ruszyła się do lekarza już się zapisałam i idę w następnym tygodniu | |
| Autor: | Cyfron 2.9.2011, 15:20 |
| www.cyfron.eu - zapraszam | |
Wylew jest to napłyniecie krwi do mózgu i jego mechaniczne uszkodzenie. Wylew jest następstwem wypadku. Krew która napływa do mózgu powoduje jego pokaźne uszkodzenie, gdyż przestrzeń znajdująca się w naszej głowie jest ograniczona przez czaszkę, a napływająca krew tworzy w niej wtedy nadciśnienie, co w efekcie powoduje uszkodzenia mózgu.
Tiens - Tianshi
Nazwa Tiens wywodzi się od chińskiego słowa „tianshi”, które jest połączeniem dwóch wyrazów: lew i niebo, stąd „tianshi” można przetłumaczyć jako „Niebiański Lew”.